Uitvragen met impact

SDG Nederland en MVI Platform hebben 64 impactkaarten gemaakt voor de inkoop van bedrijfskleding, catering, energie, ICT hardware, meubilair en mobiliteit. 

Selecteer een inkoopcategorie om de relevante SDG indicatoren te filteren. Door op het volledige item te klikken kun je de impactkaart inzien en downloaden. Gebruik deze standaardteksten voor je uitvraag en breng een ketenversnelling opgang.  

test zoek

Mobiliteit

SDG indicator: 13.3 

Toelichting SDG indicator

De opvoeding, bewustwording en de menselijke en institutionele capaciteit verbeteren met betrekking tot mitigatie, adaptatie, impactvermindering en vroegtijdige waarschuwing inzake klimaatverandering.

Korte uitleg impact

  • Voor bezorging van brievenbuspost op afstanden onder de tien kilometer van postsorteercentrum naar brievenbus (‘last mile’) wordt gebruik gemaakt van (elektrische) (bak)fietsen.

Vraag voor leveranciers

  • Hoe wordt de last mile ingericht door jullie?

Eis/Gunning 

  • Eis: Voor het bezorging van brievenbuspost op afstanden onder de vijf kilometer van het postsorteercentrum naar brievenbus (‘last mile’) wordt gebruik gemaakt van (elektrische) (bak)fietsen. Gunning: De bezorging van brievenbuspost op afstanden boven de vijf kilometer van postsorteercentrum naar brievenbus (‘last mile’) met gebruik van (elektrische) (bak)fietsen wordt hoger gewaardeerd.

Contractbepaling

  • De opdrachtnemer rapporteert de vermeden CO2 emissies aan opdrachtgever door [x] per jaar een berekening te maken via www.mvidatabase.nl/impatmeting/vermeden-co2.

Nieuwe concepten

  • Er zijn verschillende aanbieders zoals Cycloon en Demarrage die pakketten en post bezorgen met fietscouriers en een werkplek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Weblinks

  • https://mvidatabase.nl/impactmeting/vermeden-co2/

PDF link impactkaart Download PDF