Uitvragen met impact

SDG Nederland en MVI Platform hebben 64 impactkaarten gemaakt voor de inkoop van bedrijfskleding, catering, energie, ICT hardware, meubilair en mobiliteit. 

Selecteer een inkoopcategorie om de relevante SDG indicatoren te filteren. Door op het volledige item te klikken kun je de impactkaart inzien en downloaden. Gebruik deze standaardteksten voor je uitvraag en breng een ketenversnelling opgang.  

test zoek

Catering

SDG indicator: 3.4 

Toelichting SDG indicator

Tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan niet-overdraagbare ziekten met een derde inperken via preventie en behandeling, en mentale gezondheid en welzijn bevorderen.

Korte uitleg impact

  • Het aanbod in het restaurant en de banqueting voldoet aan het Overheidsniveau Gezonde Catering aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen. De Richtlijn Eetomgevingen heeft zes productcategorieën: dranken, snacks, belegde broodjes, losse broodsoorten, los beleg, gerechten. Elke productcategorie moet afzonderlijk bestaan uit minimaal 60% gezondere keuzes. Gezondere keuzes zijn producten uit de Schijf van Vijf en dagkeuzes.

Vraag voor leveranciers

  • Op welke wijze wordt zichtbaar gemaakt wat een gezonde menu keus is? Minder vet, zout en suiker.

Eis/Gunning 

  • Eis: De inschrijver heeft schriftelijk in beleid vastgelegd dat hij zorgt voor een gezond aanbod en een gezonde presentatie in eetgelegenheden volgens het Overheidsniveau Gezonde Catering aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Dit geldt voor zowel het restaurant als bij banqueting (vergaderlunches). Gunning: De inschrijver levert een plan van aanpak ten aanzien van presentatie- en verkooptechnieken van de eetgelegenheid. Dit plan van aanpak toont aan dat de bovengenoemde presentatie- en verkooptechnieken volgens Overheidsniveau Gezonde Catering herkenbaar zijn verwerkt in de eetgelegenheid.

Contractbepaling

  • Het voldoen aan de eis wat betreft gezonder aanbod en presentatie wordt gedurende de contractperiode jaarlijks aangetoond.

Nieuwe concepten

  • Iedere dag vers fruit op je werk zonder dat je er als werkgever omkijken naar hebt? FRUIT OP JE WERK ontzorgt kleine en grote bedrijven in Nederland door medewerkers blij te maken met lekkere, gezonde snacks. Doordat alles bij ons in eigen huis gebeurt en wij niet afhankelijk zijn van andere partijen, gaan wij er met onze eigen toffe peren iedere dag voor om aan alle klantwensen te voldoen!

Weblinks

  • https://www.voedingscentrum.nl/professionals/gezonde-eetomgeving/de-richtlijn-gezondere-eetomgevingen.aspx

PDF link impactkaart Download PDF