Catering
SDG indicator: 7.2
Toelichting SDG indicator
Tegen 2030 in aanzienlijke mate het aandeel hernieuwbare energie in de totale energiemix verhogen.
Korte uitleg impact
- Door het gebruik van duurzame energie voor de bereiding van voedsel vermijd je CO2 emissies en werk je aan klimaatactie.
Vraag voor leveranciers
- Uit welke bron halen jullie de electra en warmte nodig voor het bereiden van voedsel?
Eis/Gunning
- Eis: De inschrijver moet de CO2 emissies van het electra en gas verbruik voor de catering begroten en de daadwerkelijke hoeveelheid registeren. Gunning: Naarmate een groter aandeel van het geleverde gas en/of electra is voorzien van een certificaat voor duurzame opwekking, wordt de inschrijving naar rato hoger gewaardeerd. De inkopende organisatie waardeert het leveren van hernieuwbaar gas met een meerprijs van [X] €/Nm3.
Contractbepaling
- Het voldoen aan het invullen van de ambitie voor vermeden CO2 en het tenminste op jaarbasis registeren van de werkelijke CO2 emissies. Bijvoorbeeld via de SDG13 impact tool https://mvidatabase.nl/impactmeting/
Nieuwe concepten
- Gebruik niet te veel water als je kookt. Een klein laagje water – zodat het niet droog kookt – is voldoende. Daardoor blijven ook meer vitamines behouden.
Weblinks
- https://mvidatabase.nl/impactmeting/vermeden-co2/
PDF link impactkaart Download PDF