test zoek

Catering

SDG indicator: 7.2 

Toelichting SDG indicator

Tegen 2030 in aanzienlijke mate het aandeel hernieuwbare energie in de totale energiemix verhogen.

Korte uitleg impact

  • Door het gebruik van duurzame energie voor de bereiding van voedsel vermijd je CO2 emissies en werk je aan klimaatactie.

Vraag voor leveranciers

  • Uit welke bron halen jullie de electra en warmte nodig voor het bereiden van voedsel?

Eis/Gunning 

  • Eis: De inschrijver moet de CO2 emissies van het electra en gas verbruik voor de catering begroten en de daadwerkelijke hoeveelheid registeren. Gunning: Naarmate een groter aandeel van het geleverde gas en/of electra is voorzien van een certificaat voor duurzame opwekking, wordt de inschrijving naar rato hoger gewaardeerd. De inkopende organisatie waardeert het leveren van hernieuwbaar gas met een meerprijs van [X] €/Nm3.

Contractbepaling

  • Het voldoen aan het invullen van de ambitie voor vermeden CO2 en het tenminste op jaarbasis registeren van de werkelijke CO2 emissies. Bijvoorbeeld via de SDG13 impact tool https://mvidatabase.nl/impactmeting/

Nieuwe concepten

  • Gebruik niet te veel water als je kookt. Een klein laagje water – zodat het niet droog kookt – is voldoende. Daardoor blijven ook meer vitamines behouden.

Weblinks

  • https://mvidatabase.nl/impactmeting/vermeden-co2/

PDF link impactkaart Download PDF